El consell de ciutat

Consell
de Ciutat

El Consell de Ciutat, és el màxim òrgan consultiu i de participació de l'Ajuntament de Lleida on, representants de la ciutat, elegits pels consells de zona i temàtics, actors socials, econòmics i representants de la ciutadania, debaten plegats amb els responsables polítics i tècnics municipals sobre els afers públics des de la corresponsabilitat, el compromís i estima per la ciutat de Lleida.

El Consell de Ciutat ha de significar un nou concepte de govern per a la nostra ciutat, ja que neix de la convicció que, per gaudir d'una bona qualitat de vida i d'una convivència cívica satisfactòria, s'ha de fer des de la implicació de tots els agents, des del diàleg conjunt en la posada en marxa de tot allò que faciliti la informació, la comunicació i que ajudi o contribueixi a la gestió dels afers públics millorant el desenvolupament humà sostenible en tots els barris de la ciutat en el marc de l’agenda 2030.

La Carta Municipal per a la Participació Ciutadana i per a l’Aprofundiment de la Democràcia Participativa de Lleida, aprovada per unanimitat en Sessió Plenària de la Corporació el dia 26 de març de 2004, va establir les bases per a la seva creació.

Com participar

Sóc ciutadà/na

Registre Ciutadà

Si vols formar part del Consell inscriu-te al Registre Ciutadà.

Aquest registre estarà format per ciutadans i ciutadanes que han manifestat la seva voluntat de participar-hi.

La tria s'ha de fer tot cercant l'equilibri territorial i demogràfic dels consells de zona i formar-ne part. De les 4 persones: una persona de fins a 15 anys, una fins a 35; una fins a 65, una fins a 100.

D'entre les persones inscrites, quatre són escollides aleatòriament cada inici de mandat, les quals formaran part del consell durant quatre anys.

Candidatura tancada

Sóc entitat

Vols ser-ne membre?

Si ets una entitat de la ciutat i vols ser-ne membre, has de:

· Presentar la teva candidatura en el primer any posterior a les eleccions municipals.
· Entre les entitats es realitzarà un sorteig aleatori per escollir-ne fins a un total de 20 entitats.
· S'escolliran a sorteig de les entitats inscrites al Registre Municipal d'Entitats (RME), que presentin candidatura. La representació final en el plenari haurà de representar com a mínim un 10% de cada sector que hagi presentat candidatura.

Recorda que has d'estar inscrita al Registre Municipal d’Entitats.

Candidatura tancada

Altres entitats participants: Col·legis professionals, AFAs, Sindicats i Sector cooperatiu

Vols ser-ne membre?

Si ets una d'aquestes entitats de la ciutat i vols ser-ne membre, has de:

· Presentar la teva candidatura en el primer any posterior a les eleccions municipals.
· Entre les entitats es realitzarà un sorteig aleatori per escollir-ne fins al nombre d’entitats representades.
. S'escolliran a sorteig entre les entitats que presentin candidatura.

Candidatura tancada

Assisteix a un Plenari

Si tens curiositat o vols veure com funciona abans d'inscriure't al Registre, pots assistir d'oient (sense veu ni vot) a una sessió del Consell de Ciutat, més concretament al Plenari.

Per fer-ho, envia'ns, amb 3 dies d'antelació donant les teves dades personals (nom+dni+telèfon) indicant a l'assumpte
"Vull participar-hi" un correu a consellciutat@paeria.cat.

Xarxa de Consells de Zona i de Participació Sectorial

Es treballa de manera coordinada amb la ciutadania i entitats en les diferents zones de la ciutat a través dels Consells de Zona i en diferents àmbits temàtics, amb funcions consultives i assessores en tots aquells àmbits temàtics d'interès de la ciutadania en els diferents consells de participació sectorial de la ciutat.

Accedeix als Consells de Zona
Accedeix als Consells Sectorials
Top