Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Regidoria Àrees

Àrees

Participació Ciutadana

El terme participació ciutadana pot abastar molt diversos significats conceptuals, des de la perspectiva d'aquesta administració municipal l'entenem -més enllà dels mecanismes tradicionals de la democràcia representativa- com quelcom que respon a "aquells supòsits en els quals els ciutadans directament o les associacions que defensen i promouen els seus drets i interessos, exerceixen una activitat tendent a influir en l'adopció i el contingut de decisions de transcendència col·lectiva" (Sánchez Morón, 2008: 228). A tal fi, considerem que aquest espai web que posem al vostre abast ha de ser un recurs facilitador perquè conegueu quins són els canals (presencials i no-presencials) existents per a poder fer efectiu el vostre dret a informar-vos i a participar en la presa de les decisions que tenen a veure amb el devenir de la ciutat de Lleida, i, al mateix temps, per a generar sinèrgies de cooperació entre les persones i associacions que conformen la xarxa cívica del nostre municipi.
Tant en aquest lloc web, com en el portal associat "Lleida Participa", trobareu notícies, documents temàtics, dades relatives a les línies d'actuació i projectes municipals, informació sobre serveis comunitaris, tràmits, etcètera.
Desitgem que tot plegat us sigui d'utilitat, i que, si ho considereu adient, ens feu arribar els vostres suggeriments per a la millora dels continguts i estructura d'aquest espai que vol ser d'interacció sociocomunitària.

Drets Civils

L'octubre del 2001, l'Ajuntament de Lleida en Acord Plenari, va signar l'adhesió a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat.

L'Àrea de Drets Civils té com a objectiu fonamental difondre i aplicar la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat a partir d'accions que fomentin  la interacció i la convivència, per tal de millorar el coneixement dels drets fonamentals i, vetllar per  garantir el seu compliment.

La Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat és el marc genèric i  la Carta de la Ciutadania de Lleida el marc específic de les diferents línies de treball i de les accions de sensibilització que es duen a terme.

Des de  juny de 2011  s’implementen accions vinculades a l’acollida de persones migrades des del reconeixemt dels drets de ciutadania i la gestió de tràmits de consolats mòbils i procesos electorals. També es realitzen actuacions  al voltant del principi de no discriminació per sexe o orientació sexual

Cooperació

L’Ajuntament de Lleida, com a primera institució de la ciutat i, per tant, obligada a donar resposta a les inquietuds i iniciatives ciutadanes, destina des l’any 94 part dels pressupostos públics a iniciatives de cooperació i educació per la desenvolupament, contribuint social i econòmicament al desenvolupament des pobles i col·lectius empobrits. 

Des d’aleshores s’han posat en marxa molts projectes i iniciatives per potenciar la solidaritat a la nostra ciutat.

En aquesta pàgina web podràs conèixer, de primera mà, quines són les accions en matèria de Cooperació Internacional que realitza l'Ajuntament de Lleida.


Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.