Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Acció comunitària Cooperació Projectes de Sensibilització Directa Món Solidari - Lleida ciutat Solidaria (CIRCUIT SOLIDARI)

Món Solidari - Lleida ciutat Solidaria (CIRCUIT SOLIDARI)

La ciutat de Lleida és coneguda com una ciutat emprenedora, sobretot en el camp de la cooperació al desenvolupament, l’educació per la solidaritat i la diversitat cultural. El coneixement d’aquesta xarxa solidaria i de les tasques que estan realitzant són essencials per a que la ciutadania prengui consciència dels problemes que s’esdevenen arreu del món i les seves causes. Aquesta és una activitat de sensibilització per a centres escolars que treballa l’educació en valors, a partir del coneixement de la realitat que ens envolta i en la qual vivim en clau de solidaritat, tant en l’àmbit local com mundial. ‘Mon Solidari – Lleida, ciutat solidària’, pretén consolidar-se com a referent educatiu anual per a treballar diferents temàtiques vinculades a la solidaritat i la diversitat cultural. “Aquest any ens centrarem en l’ODS 16: Pau, Justícia i Institucions Sòlides”. Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible - aprovats pels dirigents mundials el setembre de 2015 en una cimera històrica de les Nacions Unides- van entrar en vigor oficialment l'1 de gener de 2016. Amb aquests nous objectius d'aplicació universal, en els propers 15 anys els països intensificaran els esforços per posar fi a la pobresa en totes les seves formes, reduir la desigualtat i lluitar contra el canvi climàtic i garantir, al mateix temps, que ningú es quedi enrere.

El programa de ‘Món solidari – Lleida, Ciutat Sostenible’ consta de tres parts.

1- La primera és una Guia didàctica amb la qual es treballarà tot el curs a l’aula amb materials específics, entorn els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que es repartiran per totes les escoles. Es proposaran d’activitats temàtiques que es podran realitzar pel mateix professorat dins les diferents matèries curriculars.

2- La segona és la realització d’un circuit vivencial, amb les diferents entitats vinculades als Objectius de Desenvolupament Sostenible, el divendres 16 de novembre, a la plaça Sant Joan, coincidint amb el Dia internacional de la Tolerància. En el decurs de la mateixa jornada, les escoles participants (en petits grups de 15 alumnes) van passant per les paradetes habilitades. Cadascuna de les ONGD que hi col·laboren van oferir una dinàmica amb el material que aportin (exposicions, curtmetratges, jocs, etc.) i, al pas pels diferents espais temàtics, s’anirà aprofundint en la matèria. Es conclou amb una reflexió final, en la qual es deixa un missatge al mural per la pau i un mercadet de llibres de lectura, on els alumnes aporten un llibre amb un missatge per la tolerància. Les ONGD especialitzades en la matèria preparen activitats per les quals aniran passant els joves.

Paral·lelament, es proposà una exposició que resta a la plaça i que també s'ofereix a les escoles.

3- La tercera de les accions previstes en l’activitat “Món solidari – Lleida, ciutat solidari” són un teatre pels alumnes de 2n ESO, a càrrec de l’Aula de Teatre, per tal de poder reflexionar en aspectes actuals com la pobresa, educació, salut, medi ambient i/o treball digne.

monmonBASIC_Pgina_3.jpg


Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.