Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Notícies INICI DEL PROCÉS PARTICIPATIU PER A LA REVISIÓ DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA.

INICI DEL PROCÉS PARTICIPATIU PER A LA REVISIÓ DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA.

El reglament de Participació Ciutadana ha començat el seu procés d’actualització. El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha explicat quin procediment se seguirà per tal d’arribar a un document final que reculli les formes, els mitjans i els procediments d’informació i participació dels ciutadans i les ciutadanes de Lleida. L’objectiu, tal i com es recull ja en l’actual reglament, és facilitar la participació de la ciutadania dintre d’una estructura que faci possible l’anàlisi, la proposta i el debat -amb els representants electes- sobre els temes de ciutat.

Gómez ha indicat que s’han organitzat tallers sectorials de debat amb entitats i col·lectius per exposar l’actual reglament, fer les primeres esmenes i recollir propostes. Aquests tallers són amb: Entitats de persones procedents de la immigració recent; Marees i plataformes; ONGs, Sindicats i altres moviments socials; entitats culturals; entitats esportives; entitat juvenils; i Associacions Veïnals. Es faran fins a 3 reunions per sector i després es procedirà a fer reunions de treball en els catorze Consells de Zona (o barri) de la ciutat. En aquestes sessions monogràfiques es recolliran les aportacions que es formulin i serà amb tots els suggeriments a sobre de la taula que els tècnics municipals donaran forma al document, en format de memòria participativa amb propostes i conclusions que, previ informe dels serveis jurídics municipals, hauran de ser debatudes pels grups municipals en comissió informativa, passar per exposició pública, per finalment ser aprovats en el Ple municipal.

La previsió és que a l’any 2017 es pugui tenir el nou reglament. Joan Gómez ha comentat que en tot el procés s’ha d’implicar i informar prèviament les entitats i els col·lectius i la ciutadania en general perquè el debat realment es pugui enriquir.

El Reglament de Participació Ciutadana vigent, que es va aprovar en Sessió Plenària de la Corporació al 2006, es pot consultar online al web de Paeria i totes les persones que vulguin fer les seves aportacions on-line poden fer-ho a: www.lleidaparticipa.cat

PresentaciProcsRdRdPC.jpg


Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.