Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Notícies LA LLOTJA ACOLLIRÀ LA PRIMERA TROBADA DE MÚSIQUES RELIGIOSES DE LLEIDA EL 26 DE NOVEMBRE

LA LLOTJA ACOLLIRÀ LA PRIMERA TROBADA DE MÚSIQUES RELIGIOSES DE LLEIDA EL 26 DE NOVEMBRE

Impulsada per l'Assemblea Municipal de les Religions, oferirà una desena d'actuacions musicals vinculades a diferents confessions de la ciutat També es prepara un estudi sobre els esterotips i rumors falsos que es difonen sobre cada una de les religions, de cara a fer una campanya divulgativa per combatre'ls

L'Assemblea Municipal de les Religions ha acordat en la seva reunió d'avui tirar endavant el projecte de fer a Lleida una Trobada de Músiques Religioses, on les diferents confessions amb presència a la ciutat podran donar a conèixer el seu patrimoni cultural. Serà a la Llotja, el 26 de novembre de sis a vuit de la tarda i comptarà amb la participació d'una desena de grups vinculats a diferents religions que faran actuacions d'uns nou o deu minuts cadascuna, ha explicat el tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez. S'hi podrà veure, per exemple, gospel, cors, recitacions musicades o la crida a l'oració dels musulmans, entre altres expressions artístic-religioses. Gómez ha destacat que fa temps que s'anava treballant aquesta proposta i s'ha mostrat satisfet que pugui tirar endavant.

A banda d'aquesta qüestió, la reunió també ha servit per avançar en un altre projecte que vol combatre els rumors falsos i estereotips que sovint s'expliquen sobre les diferents confessions religioses. El tinent d'alcalde ha explicat que es faran tallers de treball amb les diferents religions per tal de detectar-los, de cara a fer després campanyes divulgatives "que puguin neutralitzar aquests comentaris, que perjudiquen la visió que el ciutadà té d'aquestes religions".

Els assistents a la reunió també han posat en comú algunes de les activitats que organitzen pròximament, com un cicle de conferències de les esglésies evangèliques sobre els 500 anys de la Reforma o una trobada sobre meditació silenciosa.


Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.