Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat


Esteu aquí: Inici Notícies L’ALCALDE ÀNGEL ROS REMARCA QUE CONCEPTES TRADICIONALS DEL MOVIMENT ASSOCIATIU SERVEIXEN AVUI PER MESURAR LA QUALITAT DE LA GOVERNANÇA DELS GOVERNS LOCALS

L’ALCALDE ÀNGEL ROS REMARCA QUE CONCEPTES TRADICIONALS DEL MOVIMENT ASSOCIATIU SERVEIXEN AVUI PER MESURAR LA QUALITAT DE LA GOVERNANÇA DELS GOVERNS LOCALS

Participació i la transparència són des de sempre anhels del món veïnal que avui han estat assimilats per totes les Administracions El paer en cap inaugura la 33a Assemblea General de les Associacions de Veïns de Catalunya al Centre Cívic de Balàfia

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, creu que l’associacionisme està vivint un bon moment, perquè ha aconseguit col·locar conceptes tradicionals associats al moviment de participació en el punt de mira de la qualitat de la governança local.

El paer en cap ha fet aquestes manifestacions en l’acte d’obertura de la 33a edició de l’Assemblea General de les Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), que ha tingut lloc avui al Centre Cívic de Balàfia.

L’alcalde Ros ha manifestat que estem vivint un bon moment pel moviment veïnal. Superada la crisi de creixement, que afortunadament s’havia de produir, en el moment que s’aconseguís el nivell d’equipaments i reivindicacions dels barris, s’ha preguntat si s’havien d’aturar les reivindicacions. Ell mateix ha respost que no, perquè sempre hi haurà nous sostres de benestar i igualtat, que tota acció pública ha de plantejar-se.

Però tot i això, el paer en cap ha volgut reconèixer la importància del moviment associatiu, que havia aconseguit que l’Administració fes seves unes paraules que havien estat reivindicades des dels seus orígens pel món veïnal. ”Si hi ha dues paraules que avui tothom utilitza per veure el nivell d’atansament dels governs locals als ciutadans són la participació i la transparència. Ambdues no deixen de ser anhels del moviment veïnal, però avui estan en la primera línia dels paràmetres per mesurar la bona governança de les Administracions”, ha dit.

Per tot això, l’alcalde ha animat als representants de les associacions de veïns a anar introduint noves quotes i objectius de qualitat en els governs locals i de la resta del país, per marcar la bona o mala governança de les Administracions, que és la que dona servei als ciutadans. Tall de veu A. Ros

L’alcalde de Lleida, juntament amb el president de la CONFAVC, Jordi Giró, i el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, Toni Baró, han format la taula presidencial, que ha donat la benvinguda al centenar de representants de les diferents entitats veïnals del país, en l’assemblea anual on s’han aprovat els comptes i la memòria de l’exercici anterior.

Una taula rodona sobre el futur de les pensions, en què han intervingut Ramon Franquesa, professor d’Economia Mundial de La universitat de Barcelona; Miguel Arenas, advocat del Col·lectiu Ronda i Serveis Jurídics de l’UAB i de l’UOC, i Domiciano Sandoval, portaveu adjunt de la Coordinadora Estatal de Defensa del SPP i de la Marea Pensionista, ha precedit a la presentació del pla de treball per l’any 2018.

A l’acte d’inauguració de l’assemblea ha assistit el tinent d’alcalde i regidor de Participació, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, així com la regidora Marta Gispert.


Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació


Àrea de Participació Ciutadana
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 453


Àrea de Drets Civils i Cooperació Internacional
Av. de Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida 1a planta)
25005 Lleida
Tel. 973 700 457

Horari d'atenció a la ciutadania
de 10:00 a 14:00 hores
de dilluns a divendres.

Inici · Avís legal · Mapa Web

© Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida.