NOTÍCIES

La Paeria incorpora la figura dels connectors digitals als punts de suport dels centres cívics

Noticia publicada
23.06.22

L’Ajuntament de Lleida ha incorporat la figura dels connectors i connectores digitals als punts de suport digital que hi ha als centres cívics per atansar l’administració a la ciutadania i per millorar-ne la comunicació. Els centres cívics que ja comptem amb els punts de suport digital, equipats amb un ordinador i situats als vestíbuls de la Mariola, l’Ereta, Magraners, el Secà de Sant Pere i Balàfia, es reforcen amb aquest servei presencial dels connectors que ajudaran les persones que ho necessitin a fer els tràmits en els ordinadors que hi ha d’ús públic. Ajudaran als punts d’autoservei, assessorant i acompanyat la ciutadania i podran fer formacions als col·lectius dels centres cívics que ho demanin.
La tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, i els regidors d’Ocupació i Responsabilitat Social, David Melé, i de Participació, Marta Gispert, han presentat els connectors i connectores digitals amb què es pretén obrir una porta més a la ciutadania, fent-la més propera als barris de la ciutat i amb l’acompanyament tècnic i humà.

Els Punts de Suport Digital estan en funcionament de dilluns a divendres de 09.30 h. a 13 h. i les tardes de dimarts, dimecres i dijous de 16 h. a 18 h. *En horari d’estiu de dilluns a divendres de 09.30 h. a 13 h.

L’horari dels connectors/es a l’estiu és:

-Centre Cívic de Mariola: de 09.30 a 13 h.

-Centre Cívic de Ereta: de 09.30 a 13 h. i per les dimecres, dijous i divendres, de 16 h a 18.30 h.

-Centre Cívic de Magraners: dijous de 09.30 a 13 h.

-Centre Cívic de Secà Sant Pere: dimecres i divendres, de 09.30 a 13 h.

-Centre Cívic de Balàfia: dimecres i divendres, de 09.30 a 13 h.
Els serveis prestats als Punts de Suport Digital són:

-Sol·licitud de cites prèvies en els diferents serveis municipals, com l’OMAC i l’OGAT.

-Informació relativa a la ubicació dels tràmits ON-LINE de l’Ajuntament de Lleida.

-Acompanyament en l’expedició de l’IdCAT-mòbil.

-Certificat d’empadronament personal.

A més, els connectors i connectores faran acompanyaments i tallers. El pla formatiu s'estructura en vuit mòduls formatius independents, que es repliquen als cinc Centres Cívics, fins al febrer de 2023, on ja s'ha posat en funcionament el Punt de Suport Digital. Són:

  1. Tràmits Paeria. La Carpeta ciutadana (cites prèvies, alta o modificació del Padró Municipal d'Habitants, certificats d'empadronament, etc.)
  2. Oficina Virtual Tributària (calendari fiscal, gestió de taxes i tributs, pagament de multes, etc.)
  3. Plataformes de participació (Plataforma Decidim, App Appunta, Consells de Zona, etc.)
  4. Plataformes d'oci i cultura (Entrápolis, agenda cultural de l'oficina de turisme, La Temporada d'Arts en viu, etc)
  5. Institut Municipal d'Ocupació (IMO) (funcionament de la plataforma, creació del CV, inscripció i consulta del servei d'orientació i inserció laboral, programes formatius, etc.)
  6. Treu-li profit al teu mòbil (accions bàsiques, gestionar memòria, navegar per internet, aplicacions, etc.)
  7. Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) (renovar demanda de demandant d'ocupació, consultar el CV, canviar situació administrativa, etc.)
  8. Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) + Informe vida laboral (sol·licitud de cita prèvia, presol·licitud de la prestació per desocupació, altres prestacions i tràmits, cursos gratuïts de formació en competències digitals, etc.)

Per inscriure’s als tallers cal fer-ho mitjançant el tràmit habilitat: https://tramits.paeria.cat/Ciutadania/DetallTramit.aspx?IdTema=50&IdTramit=2532

Veure totes les notícies
Top cross