NOTÍCIES

El Consell de Ciutat Lleida obre la inscripció per participar-hi i es constituirà al novembre

Noticia publicada
06.10.21

La data per inscriure’s és fins al 27 d’octubre i al web participacio.paeria.cat/consell-de-ciutat es pot consultar la informació el funcionament del consell, que serà el màxim òrgan consultiu, assessor i de foment de la participació de la ciutat

La regidora de Participació, Marta Gispert, ha explicat que la constitució del Consell era un compromís de Govern i que pretén ser una figura participativa i el màxim representativa i plural

El Consell de Ciutat Lleida obre el període per poder-hi participar, a títol individual o com a representant d’entitats de la ciutat, i per poder constituir el Consell al novembre. La regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert, ha explicat que el Consell vol ser un espai permanent i estructurat de diàleg entre la Paeria i la societat lleidatana, així com un òrgan consultiu, assessor i del foment de la participació, on representants de la ciutadania debatin amb responsables polítics i tècnics municipals sobre temes d’interès públic a Lleida. Gispert ha indicat que la inscripció es pot fer fins al 27 d’octubre i un mes després, el dissabte 27 de novembre, es farà l’acte de constitució. Al web participacio.paeria.cat/consell-de-ciutat es pot consultar la informació relativa al Consell, el reglament que el regeix, el seu funcionament, etc.

El Consell de Ciutat és una figura participativa que es proposava a la Carta Municipal per a la Participació Ciutadana (2004) i que posteriorment va quedar recollida en el Reglament de Participació Ciutadana de 2006. Gispert ha afirmat que amb la seva constitució es fa realitat un compromís de Govern i l'objectiu principal és marcat aquest marc de convivència cívica a la ciutat.

Qui composarà el Consell de Ciutat

El Consell de Ciutat serà la plasmació d’un nou concepte de govern, amb voluntat que des del diàleg i amb la implicació de diversos agents és pugui dur a terme una millor gestió dels temes comunitaris. El que es pretén, com ha apuntat la regidora, és que sigui una figura participativa i el màxim representativa i plural possible. Així, el Consell de Ciutat Lleida estarà integrat pels representants de: Consells de Zona o barri; de Consells Temàtics; de les associacions inscrites al Registre Municipal; d’estaments socials i econòmics: Universitat, Col·legis professionals, Sindicats, Sector cooperatiu, etc., i de ciutadans i ciutadanes a títol individual.

El Consell preveu celebrar-se amb la participació d’un centenar de persones.

Constitució del Consell

L’acte de constitució es farà el 27 de novembre i s’iniciarà amb les valoracions de l’alcalde, Miquel Pueyo, i de la regidora Gispert, que donaran pas a l’explicació de l’organització i les normes de funcionament. A partir d’aquí es constituiran formalment els àmbits de coordinació i els grups de treball del Consell.

Veure totes les notícies
Top